• português (Brasil)
    • English
    • español
    • italiano
    • Deutsch
  • English 
    • português (Brasil)
    • English
    • español
    • italiano
    • Deutsch
  • Login
Search 
  •   DSpace Home
  • Teses, Dissertações e Relatórios
  • Teses, Dissertações e Relatórios defendidos na UCS
  • Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia
  • Mestrado Profissional em Biotecnologia e Gestão Vitivinícola
  • Search
  •   DSpace Home
  • Teses, Dissertações e Relatórios
  • Teses, Dissertações e Relatórios defendidos na UCS
  • Programa de Pós-Graduação em Biotecnologia
  • Mestrado Profissional em Biotecnologia e Gestão Vitivinícola
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-7 of 7

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Épocas de poda seca e sua influência na brotação, produção e qualidade das uvas Cabernet Sauvignon e Isabel na serra gaúcha 

Tesser, Paulo Adolfo (2015-02-24)
Viticulture is an activity of great economic and social importance in the region of Serra Gaúcha, especially the production of wines, juices and derivatives. According to the characteristic of the wine production in the ...
Thumbnail

Manejo da área foliar na qualidade da uva e características sensoriais do vinho cv.Chardonnay (Vitis vinifera L.) cultivada na Serra Gaúcha 

Romagna, Antonio Luis (2018-05-23)
The State of Rio Grande do Sul is the largest national producer of grapes, wines and derivatives. In the region called Serra Gaúcha, the city of Bento Gonçalves stands out as one of the largest producers. The Chardonnay ...
Thumbnail

Impacto da indicação geográfica no desempenho de vinícolas no período 2002 a 2012 

Brandalise, Gilberto Luiz (2021-03-11)
In Brazil, vitiniculture was not developed in the first centuries of it’s colonization. Rio Grande do Sul State, along with the Jesuits started vitiviniculture around 1626. But it was only in the settlement of Germans and ...
Thumbnail

Aplicação de ácido abscísico e etefom na qualidade de uvas Merlot para vinificação 

Susin, Eliane (2021-05-12)
The Merlot grape is a cultivar of French origin, from the Bordeaux Region. In Serra Gaúcha, it is the second variety of paint with the largest area of vineyard implanted, with 472 ha. Currently, viticulture has been using ...
Thumbnail

Análise da capacidade de acompanhamento das tendências de comercialização de sucos de uva: um estudo aplicado às cooperativas da Serra Gaúcha 

Dalle Molle, Viviane Rech (2021-06-10)
Cultivation of grape in the south of the country begun with the arrival of Italian immigrants, who brought with them fruit seedlings to grow in the region. These immigrant families had the habit of consuming wine in their ...
Thumbnail

A territorialização da variedade Moscato Branco de Farroupilha e a identidade vitivinícola de Farroupilha/RS: novos desafios 

Zilio, Tiago Antônio (2019-11-29)
The theme of the dissertation is the organization of space and structuring of the territory of the Farroupilha municipality in Rio Grande do Sul state, with a wine identity linked to the cultivation of the Moscato Branco ...
Thumbnail

A contribuição da vitivinicultura na formação de profissionais da gastronomia 

Ruffato, Gustavo André (2025-02-13)
The integration between gastronomy and viticulture has gained prominence in Brazilian academia, particularly in Rio Grande do Sul, one of the country's main wine-producing regions. This dissertation analyzed the approach ...

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Discover

AuthorBrandalise, Gilberto Luiz (1)Dalle Molle, Viviane Rech (1)Romagna, Antonio Luis (1)Ruffato, Gustavo André (1)Susin, Eliane (1)Tesser, Paulo Adolfo (1)Zilio, Tiago Antônio (1)Subject
Viticulture (7)
Vitivinicultura (4)Uvas - Cultivo (3)Wine and wine making (2)Cooperativas - Serra, Região (RS) (1)Cooperatives - Serra, Region (RS) (1)Desenvolvimento econômico (1)Economic development (1)Formação profissional (1)Gastronomia - Estudo e ensino (1)... View MoreDate Issued2021 (3)2015 (1)2018 (1)2019 (1)2025 (1)Has File(s)Yes (7)

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV